OnderzoekNaarmate de tijd en het onderzoek zich ontvouwt, kunnen we soortgelijke resultaten zien met moringin en sulforafaan, dat lijkt de te helpen om bepaalde soorten longbeschadiging te voorkomen in zeer beperkte tests en zeer specifieke ziektemodellen (Sun, Niu, Wu en Shan, 2018). Nogmaals, er is geen direct verband met COVID-19, en er moet nog veel onderzoek worden gedaan naar moringin. De wetenschap achter het isothyiocyanaat sulforafaan heeft positieve gevolgen voor de immuniteit. Terwijl morginin niet zoveel is bestudeerd als sulforafaan, hebben deze twee fytonutriënten isothiocyanaten veel overeenkomsten in laboratorium- en andere modelsystemen. Moringa zaad bevat een aanzienlijke hoeveelheid olie, in de volksmond bekend als ‘Ben-Oil’ in gepelde en ongepelde zaden (25-42,5%), respectievelijk, afhankelijk van de extractiemethoden (ethanol, methanol of aceton), het bodemtype en omgevingsomstandigheden.
Deze olie wordt gebruikt in smeermiddelen, in de parfumindustrie en bij het koken. Het heeft een aanzienlijk houdbaarheidsdatum wat het vastkleven van de olie in machines vermijdt. Het bevat 0,5-3% vrije vetzuren en ongeveer 13% verzadigde en 82% onverzadigde vetzuren. De oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren zoals oliezuur en zijn acceptabeler omdat deze stabieler zijn tegen oxidatieve ranzigheid en zorgt dus voor een laag risico op coronaire aandoeningen. Normaal gesproken bevatten plantaardige oliën 40% oliezuur, terwijl ben-olie een geweldige concentratie van oliezuur van 70 tot 75% bevat, afhankelijk van het klimaat en de genetische variatie die vergelijkbaar is met olijf-, canola-, zonnebloem- en saffloerolie.
Moringa teelt met MOMAX3 Moringa zaadras op één hectare grond, wat 5000 – 9000kg zaad oplevert, wat uiteindelijk 3000 – 4000kg olie levert, terwijl 3000kg sojabonenzaad 600kg olie levert, wat ongeveer 30% minder is dan de opbrengst van ben-olie. Het zaadextract heeft antimicrobiële eigenschappen en het is zeer acceptabel voor parfum, haarverzorging en de cosmetische industrie over de hele wereld. Net als Moringa bladmeel wordt het zaad (na oliewinning), dat een rijke bron van energie/calorieën is, gebruikt voor gevogelte. Net als de antioxidantwerking is ook de ben-olie opbrengst en samenstelling aanzienlijk beïnvloed door genetische variatie, edafische en klimatologische omstandigheden. De tocoferolinhoud van ben-olie uit zoute en niet-zoute gebieden vertonen een significant verschil. Bodemzoutgehalte heeft geen invloed op de samenstelling, de fysieke kenmerken en de werkzaamheid van Moringa zaadolie met uitzonder van het tocoferolgehalte en de vetzuren. Hogere concentratie van tocoferol (Vitamine E) in Moringa zaadolie geeft de potentie en de hogere antioxidant activiteit aan. Vanwege het vetgehalte en de zeer constante oxidatieve stabiliteit, is ben-olie een goed alternatief voor plantaardige olie.
Moringa business mogelijkheden Daarom kan er in de wereld na COVID-19 geen beter business plan zijn dan Moringa Business, omdat de nieuwe wereld banen en gezondheidszekerheid nodig heeft. Moringa is in staat om beide te vervullen.
De teelt van Moringa kan in principe banen en grote inkomsten opleveren voor miljoenen landarbeiders en boeren in de ontwikkelingslanden. Sommige van de belangrijkste voordelen van het voorgestelde project worden hieronder samengevat:
- Lokale ontwikkeling door ontwikkeling van Moringa landbouwgrond en incidentele infrastructuur zoals wegen enz.
- Het creëren van lokale werkgelegenheid door lokale boeren door middel van bouw en exploitatie, ontwikkeling en het beheer van Moringa bedrijven en industrieën.
- Stijging van de inkomens als gevolg van het veiligstellen van de arbeidsmogelijkheden voor de lokale bevolking als gevolg van de bouw en exploitatie van installaties en lokale ontwikkeling.
- Verwerving en verspreiding van kennis en vaardigheden van de lokale universiteit landbouwdepartementen, aanverwante agentschappen en adviseurs op basis van het cultiveren van Moringa.
Aankoop van nieuwe technologie en inkomstenmogelijkheden voor regionale landbouwers door de verspreiding van Moringa kennis, technologie enz. Wereldwijd is de vraag naar twee specifieke Moringa producten snel gegroeid: het zeer voedzame poeder, afkomstig van de gedroogde bladeren van de boom, en de hoogwaardige olie die uit de zaden van de boom kan worden gehaald. Het eerste, Moringa bladpoeder, wordt verkocht als ‘supervoeding’ op de internationale markt voor voedingssupplementen. Het is ook steeds meer het onderwerp van belangstelling van internationale organisaties en instellingen betrokken bij de wereldwijde strijd tegen ondervoeding. Het tweede, Moringa olie, is zeer begeerd door internationale apotheken en schoonheids-/cosmetische bedrijven voor haar uitstekende eigenschappen.